Microneedling

Vad är microneedling?

Microneedling är en kosmetisk procedur som innebär att man använder små nålar för att skapa mikroperforeringar i huden. Syftet är att stimulera hudens kollagenproduktion och öka hudens förnyelseprocess. Microneedling kan utföras av en hudläkare eller en kosmetisk terapeut och kan kräva flera behandlingar för att ge optimala resultat. Efter behandlingen kan huden vara röd och irriterad i några dagar, men återhämtar sig vanligtvis snabbt. Få mer information om hur en microneedling behandling går till på Sveriges Skönhetscenter.

Läs mer

Behandlingsområden

Microneedling kan användas för att behandla flera olika hudproblem, inklusive fina linjer och rynkor, akneärr, stora porer, ojämn hudton och textur, och förbättrad hudelasticitet. Även för att förbättra absorptionen av hudvårdsprodukter genom att öppna upp kanaler i huden.

Microneedling ansikte

Microneedling i ansiktet är en kosmetisk procedur där små nålar används för att skapa mikroskopiska hål i huden i ansiktet. Syftet med behandlingen är att stimulera hudens kollagenproduktion och förbättra hudens struktur, elasticitet och textur. Microneedling i ansiktet kan vara effektivt för att behandla fina linjer, rynkor, akneärr och ojämn hudton i ansiktet. Efter behandlingen kan huden vara röd och irriterad, men återhämtar sig vanligtvis snabbt, vilket gör microneedling i ansiktet till en relativt enkel och smärtfri behandling. Boka konsultation hos Sveriges Skönhetscenter för mer information om hur microneedling i ansiktet kan vara effektivt för dig.

Läpparna

Microneedling är en mycket effektiv behandling för att förbättra läpparnas utseende och fyllighet. Genom att skapa små mikroskopiska hål i läpparna, stimuleras kollagenproduktionen och blodflödet till området ökar vilket resulterar i mjukare, mer fylliga läppar.


Behandlingen är relativt smärtfri och kan anpassas efter patientens önskemål och behov. Det är dock viktigt att behandlingen utförs av en erfaren och kvalificerad hudläkare eller kosmetisk terapeut för att minimera risken för biverkningar.

Hårbotten

Microneedling i hårbotten är en kosmetisk behandling som kan användas för att öka hårväxten och förbättra hårets allmänna hälsa. Genom att stimulera hårsäckarna och öka blodflödet till hårbotten kan microneedling bidra till att öka absorptionen av näringsämnen i hårsäckarna, vilket i sin tur kan främja hårväxt och förhindra håravfall. Behandlingen kan också hjälpa till att minska inflammation i hårbotten och förbättra kvaliteten på hårskaftet. Läs mer på ivanhudvard.se.

Kroppen

Microneedling på kroppen är en kosmetisk behandling som kan användas för att förbättra hudens struktur och textur på olika områden av kroppen, inklusive ärr och ojämn hudton. Genom att skapa små mikroskopiska hål i huden kan microneedling öka kollagenproduktionen och stimulera hudens naturliga läkningsprocess. Behandlingen kan också öka absorptionen av hudvårdsprodukter genom att öppna upp kanaler i huden, vilket gör att produkterna lättare tränger in i huden.

Hur ofta behöver man behandlas?

Frekvensen av behandlingar med microneedling beror på det specifika behandlingsområdet och patientens individuella behov. Generellt rekommenderar experter att man genomför behandlingar med 4-6 veckors mellanrum för att uppnå de bästa resultaten.

För mer allvarliga hudproblem kan fler behandlingar krävas, medan mindre problem kan lösas med färre behandlingar. Det är dock viktigt att rådfråga en kvalificerad hudläkare eller kosmetisk terapeut för att fastställa den optimala behandlingsplanen för varje patient. Detta kan inkludera en kombination av microneedling och andra hudvårdsbehandlingar för att maximera resultaten.

Kan man göra behandling själv hemma?

Även om det finns microneedling-utrustning tillgänglig för hemmabruk, rekommenderas det starkt att man låter en kvalificerad hudläkare eller kosmetisk terapeut utföra behandlingen. Hemmabruk av microneedling kan vara farligt om man inte har erfarenhet eller kunskap om hur man ska använda utrustningen på rätt sätt. Felaktig användning kan leda till hudskador, infektioner och ärrbildning. Dessutom kan hemmabruk inte ge samma resultat som professionellt utförd microneedling på en klinik eller salong. Det är därför bäst att boka en behandling med en certifierad specialist för att uppnå optimala resultat och minimera riskerna.

Vad kostar behandlingen?

Kostnaden för microneedling varierar beroende på det specifika behandlingsområdet, behandlingsbehoven och platsen där behandlingen utförs. Generellt sett kostar en session med microneedling mellan 1000 och 5000 kr, beroende på antalet sessioner som krävs för att uppnå de önskade resultaten. Kostnaden kan också påverkas av den kvalifikation och erfarenhet som en hudläkare eller kosmetisk terapeut har. Det är viktigt att fråga om kostnaderna för microneedling vid bokningen av behandlingen och att diskutera behandlingsalternativ och priser med den som utför behandlingen.

Hur länge håller behandlingen?

Hållbarheten av resultaten från microneedling kan variera beroende på flera faktorer, inklusive patientens ålder, hudtyp och hur väl de efterföljer eftervårdsinstruktionerna. Vanligtvis kan resultaten vara synliga inom några dagar efter behandlingen och fortsätta att förbättras över en period på flera veckor eller månader. Dessa resultat kan sedan bibehållas i upp till 6-12 månader, men det är möjligt att de kan vara permanenta i vissa fall. Det är viktigt att fortsätta att använda adekvat hudvård och undvika exponering för skadliga UV-strålar för att bibehålla de positiva resultaten av behandlingen.