Vaxning – Salongsbehandlingar

Vill du prova på vaxning på salong? Här hittar du information om skönhetssalonger som erbjuder vaxning, men även generell information om behandlingen. Hur långt ska håret vara innan man kan vaxa sig? Finns det risker med behandlingen? Lär dig mer om hur vaxning på salong fungerar!

Läs mer

Boka vaxning hos hudterapeut

För en effektiv vaxning rekommenderas det att du bokar vaxning hos en hudterapeut. Välj inte första bästa, utan säkerställ att salongen du besöker har kompetent personal. Det är viktigt för att behandlingen inte ska vara mer obekväm än nödvändigt. Nedan får du tips på välrenommerade skönhetssalonger som erbjuder vaxning.

Advanced Skincare

Om du är intresserad av vaxning på salong är du välkommen att besöka Advanced Skincare. Där kan du vaxa alltifrån ögonbryn och överläpp till bikini, helben och rygg. Du börjar med en kostnadsfri konsultation där du får berätta om dina önskemål. Då får du även mer information om behandlingen och kan ställa frågor.

Behandlingen på ansikte kan ske när håret blivit 0,5 mm långt. Väl under behandlingen används ett skonsamt vax och efter behandlingen vårdas det behandlade området med fuktgivande och lugnande produkter.

 • Pris: Från 250 kr. Student- och pensionärsrabatt på 10 % erbjuds.
 • Adress: Fjärde Långgatan 25, 413 27 Göteborg
Boka hos Advanced Skincare

Salong Lawli

Du är också välkommen att boka vaxning på salong Lawli. De erbjuder vaxning på alla områden, såväl på ansiktet som på resten av kroppen. Salongen har flera specialister på vaxning och via hemsidan kan du enkelt boka in behandlingarna du är intresserad av hos den hudterapeut du vill gå till. Du är självklart också välkommen att kontakta dem för mer information om deras behandlingar.

Salong Lawli rekommenderar att du vaxar dig med jämna mellanrum. Då blir håret både tunnare och glesare. Regelbunden vaxning ger mer effektiva och långvariga resultat.

 • Pris: Från cirka 300 kr
 • Adress: Västgötavägen 29, Uddevalla
Boka hos Salong Lawli

Vallentuna Hudvårdssalong

Vallentuna Hudvårdssalong erbjuder vaxning av ansikte och kropp. Deras hudterapeuter är certifierade och kan därför göra behandlingen så bekväm som möjligt. Miljön på salongen beskrivs som mysig och spa-lik, vilket också syftar till att ge dig en så avkopplande tid som möjligt. Salongen använder dessutom produkter från Lycons vid alla behandlingar, vilket garanterar en återfuktad och mjuk hud alla gånger.

Du kan boka önskad behandling via hemsidan med ett par klick.

 • Pris: Från cirka 320 kr
 • Adress: Centralvägen 12, Vallentuna
Boka hos Vallentuna Hudvårdssalong

Vaxning – Pris

Priset för vaxning av ansiktet brukar börja runt 300 kronor. Det gäller endast ett område. För vaxning av helben landar priset på cirka 700 kronor och Brasiliansk vaxning kostar omkring 650 kronor.

Priset för vaxning varierar generellt sett stort. Det beror bland annat på vilket område du vill vaxa och vilken salong du vänder dig till. En del salonger erbjuder rabatter till dig som är pensionär eller student.

Att tänka på innan behandlingen

Innan du vaxar dig finns det ett par saker att ha i åtanke. Nedan listas några tips:

 • Exfoliera huden. På så vis blir behandlingen mer effektiv.
 • Låt håret växa ut innan behandlingen. Efter den första behandlingen bör du vänta i cirka fyra till fem veckor innan du besöker salongen igen. Då hinner håret växa ut tillräckligt mycket.
 • Ta en varm dusch. Varmt vatten gör att hudens porer öppnar sig. Det gör det enklare att få bort hårstråna ordentligt.

Att tänka på efter behandlingen

Efter en behandling är det viktigt att du tar hand om huden. Nedan följer ett par råd för att låta huden återhämta sig så snabbt som möjligt:

 • Undvik att bada, sola, basta eller träna 24 timmar efter behandlingen. På så vis minskar du risken för att huden blir irriterad eller infekterad.
 • Återfukta huden efter 24 timmar. Använd en naturlig produkt utan kemikalier som tillför mycket fukt och näring.
 • Bär lösa kläder. Då kan huden andas bättre och kommer inte i kontakt med lika många orenheter.

Vanliga frågor och svar

Har du frågor eller funderingar kring vaxning? Är du osäker på om du vill prova en behandling? Då är det här stycket för dig. Nedan får du svar på några av de allra vanligaste frågorna om just vaxning och vad det innebär.

Hur länge håller vaxning?

I regel kan håller en vaxning i två till fyra veckor. Om du har vaxat dig regelbundet kan resultatet vara ännu längre. Det beror på att det då är färre hårstrån som växer ut och dessutom är de tunnare.

Hur långt ska håret vara vid vaxning?

Många kunder undrar hur långt håret ska vara vid vaxning. För bästa resultat bör det vara minst fem millimeter långt, men även fyra millimeter kan räcka. En del salonger rekommenderar att man väntar tills håret är sju millimeter om man är intresserad av brasiliansk vaxning.

Finns det några risker med behandlingen?

Vaxning kan öka risken för hårsäcksinflammation och mollusker. Det senare orsakas av ett virus och ser ut som små blåsor. De är inte farliga, men inte heller estetiskt tilltalande. Riskerna är små när behandlingen utförs av en certifierad hudterapeut. För att minska risken för infektion bör du inte utsätta huden för exempelvis UV-strålar, heta bad, krämer eller svett 24 timmar efter behandlingen.