Olika Ansiktsbehandlingar

Det finns många olika ansiktsbehandlingar. En del passar vissa hudtyper, medan andra passar bättre för någon annan. Nedan tittar vi på varför en hudvårdsbehandling kan vara viktig, samt tips på hur du tar hand om din hud på bästa sätt. Lär dig mer om skillnaden mellan olika ansiktsbehandlingar och vilka områden de behandlar.

Läs mer

Varför ansiktsbehandling?

Det finns många bra anledningar att göra en ansiktsbehandling. Med rätt behandling för din hudtyp kan du tillföra näring och fukt till din hud. Du kan även tillföra ämnen som förebygger rynkor och fina linjer. Dessutom är det möjligt att minska storleken på både porer och befintliga linjer.


Ansiktsbehandling på klinik

Sverigesskonhetscenter.se finns ett brett utbud av ansiktsbehandlingar för att hjälpa människor att uppnå en strålande och fräsch hud. Deras erfarna hudterapeuter skräddarsyr varje behandling för att passa kundens individuella behov och önskemål. De använder högkvalitativa produkter och avancerade tekniker för att ge deras kunder de bästa resultaten. Deras sortiment av ansiktsbehandlingar inkluderar allt från rengörande och fuktgivande behandlingar till mer intensiva anti-aging-behandlingar. De erbjuder också specialbehandlingar som mikrodermabrasion och kemiska peelingar för att förbättra hudens textur och lyster. Oavsett om du vill ha en avkopplande och uppfriskande ansiktsbehandling eller en mer intensiv och djupgående behandling, kan du få hjälp med detta hos Sveriges Skönhetscenter.


Acnespecialisten.se hittar du en klinik specialiserad på aknebehandlingar som erbjuder effektiva och skräddarsydda ansiktsbehandlingar för personer som lider av akne och andra hudproblem. Deras erfarna terapeuter använder en kombination av avancerade tekniker och produkter för att hjälpa till att reducera inflammation, förbättra hudens textur och bekämpa orenheter. Deras behandlingar inkluderar djuprengörande ansiktsbehandlingar med speciella peelingsyror och ljusbehandlingar för att minska inflammation. AcneSpecialistens terapeuter ger också individuella råd om livsstil och hudvård för att hjälpa sina kunder att bibehålla sin hudhälsa på lång sikt.

Ansiktsbehandling mot finnar

Ansiktsbehandling mot finnar utgörs ofta av en kemisk peeling. Det handlar om olika AHA-syror som rengör huden på djupet och tar bort döda hudceller och orenheter. Behandlingen kan även vara en ansiktsmask som innehåller glykolisk syra eller salicylsyra. Även Dermapen, microneedling och laser är effektiva mot acne. Ibland kombinerar man flera behandlingar för att uppnå bästa resultat.

Innan du utför en laserbehandling är det viktigt att känna till de risker som behandlingen kan medföra. Hos Strålsäkerhetsmyndigheten kan du läsa mer om ämnet.

Acnebehandling

Många människor lider av acne. Även vuxna som lämnat puberteten för länge sedan kan brottas med besväret. Därför är just acnebehandling ett bra val.

Acnespecialisten hjälper dig med din acne oavsett hur pass påtaglig den är. När du vänder dig till dem börjar du med en konsultation. Den är helt kostnadsfri och syftar till ge behandlaren en bild av dina behov och förutsättningar. Därefter skräddarsys en plan för just din acne. På klinikens hemsida kan du se före- och efterbilder, hur behandlingen går till och mycket mer.

Ansiktsbehandling mot acneärr

Ansiktsbehandling mot acneärr kan innebära flera saker. Ett vanligt alternativ är en kemisk peeling som tar bort ärren genom att exfoliera hudcellerna. Andra populära metoder är att använda Dermapen, microneedling eller laser. Alla behandlingar är bra, men vilken som passar just dig beror bland annat på hur din acne ser ut och hur känslig din hud är.

Dermapen – acneärr

Dermapen mot acneärr är ett innovativt redskap för behandling av acneärr. Produkten ser ut ungefär som en penna, men har ett antal nålar längst fram. När den används rör sig nålarna i hög hastighet. Genom att försiktigt trycka Dermapen mot huden bildas öppna kanaler. Kroppen identifierar dem som skador, och börjar därför tillverka kollagen för att läka huden.

Hos Sveriges Skönhetscenter kan du boka Dermapen mot acneärr. Behandligen heter Dermapen 4 och är den allra senaste versionen. Den har nålar som rör sig i så hög hastighet att behandlingen känns nästintill helt smärtfri. Just läkningsprocessen och tillverkningen av kollagen gör behandlingen effektiv mot såväl acneärr som andra hudbesvär.

Ansiktsbehandling mot pormaskar

Det finns flera typer av ansiktsbehandling mot pormaskar. På de flesta kliniker börjar man med en hudkonsultation för att identifiera just dina behov. Därefter fortsätter man med en portömning för att få ut orenheterna och rengöra huden på djupet. I ett tredje skede kan man använda dermapen, laser eller microneedling. En ansiktsbehandling mot pormaskar stimulerar produktionen av kollagen, vilket kan minska stora porer. För att behålla resultatet bör du använda rätt produkter hemma.

Porrengöring

Acnespecialisten kan du få hjälp med porrengöring. Man börjar med att rengöra huden på djupet genom att använda en peelingtvätt och tömma porerna. Sedan rengör man huden ännu en gång med hjälp av ett bakteriedödande medel. Därefter får du sitta med en lermask som drar ihop porerna och lugnar huden. Slutligen använder man en dagkräm som tillför fukt, så att huden inte torkar ut efter rengöringen. Efter en porrengöring hos Acnespecialisten får du även rekommendationer kring vilka produkter du ska använda hemma för en balanserad talgproduktion.

Ta hand om din hud – 3 enkla tips

Det finns mycket du kan göra själv för att ta hand om din hud. En stor del av arbetet handlar om rutin. Nedan får du tre enkla tips på vad du kan göra för att vara snäll mot huden och ta hand om den ordentligt.

Använd anpassad rengöring

Rengöring är A och O för en ren och frisk hud. Samtidigt är det lätt hänt att man väljer fel produkt. Det är viktigt att ta reda på vilken hudtyp du egentligen har. Välj alltid produkter som passar just din hy, annars är risken att de torkar ut huden eller tillför för mycket fukt.

Återfukta huden

Något minst lika viktigt som rengöring är att återfukta huden. Torr hud saknar inte bara spänst och lyster, utan ser rentav äldre ut. Dessutom är det enklare för rynkor och fina linjer att bildas när huden är torr. En bra dagkräm som återfuktar huden på djupet är därför ett måste för att behålla den frisk och vacker.

Tvätta dina sminkborstar

Hur ofta tvättar du dina sminkborstar? Chansen är stor att det sker alltför sällan. Det rekommenderas att du tvättar alla sminkborstar var sjunde till tionde dag. Då kan du få bort bakterier och se till att de inte kommer i kontakt med din hud varje gång du sminkar dig.

Vanliga frågor & svar

Att ha koll på allt du behöver veta om hudvård är inte alltid enkelt. Har du frågor om ansiktsbehandlingar eller hudvård i övrigt? Nedan kan du hitta svaren på några vanliga frågor.

Hur får man fin hy?

Hur får man fin hy egentligen? Det handlar om ordentlig rengöring, god återfuktning och ansiktsbehandlingar för just din hudtyp. För bästa möjliga resultat bör du besöka en hudterapeut eller klinik med jämna mellanrum för att få behandlingar och tips på rätt produkter.

Vad kostar en ansiktsbehandling?

En ansiktsbehandling kostar olika beroende på val av behandling. En portömning kostar ofta cirka 1000 kr, medan en behandling med Dermapen i regel landar på omkring 1500 kr. Priset beror till stor del på vilken behandling du är intresserad av, hur lång tid den tar att utföra och vilken klinik du väljer.

Hur ofta ska man göra ansiktsbehandling?

Hur ofta man ska göra en ansiktsbehandling beror på flera saker. Om du har acne, acneärr, oljig hy, fina linjer eller rynkor kan det vara fördelaktigt att göra en enklare behandling varje vecka. En mer intensiv behandling kan räcka en gång i månaden och portömning rekommenderas ungefär var sjätte vecka.