Dermapen-behandling

Vad är Dermapen?

Dermapen är en avancerad hudvårdsbehandling som använder sig av en elektrisk apparat som skapar små mikronålshål i huden för att stimulera hudens naturliga läkningsprocess. Denna process kan bidra till att förbättra hudens textur, öka fastheten och minska synligheten av fina linjer och rynkor. Dermapen kan användas på olika delar av kroppen och kan anpassas för att behandla olika hudtyper och hudproblem, inklusive acneärr, pigmentering och bristningar. Få mer information om Dermapen hos Sveriges skönhetscenter.

Läs mer

Dermapen 4 - den senaste tekniken

Nu finns det möjlighet att komplettera sin behandling med Dermapen 4, den senaste tekniken, som är en avancerad hudvårdsbehandling med en elektrisk apparat med små mikronålar som stimulerar hudens naturliga läkningsprocess. Dermapen 4 är en förbättrad version av de tidigare Dermapen-modellerna och har flera nya funktioner, inklusive en kraftfullare motor och justerbar hastighet för att bättre anpassa behandlingen efter olika hudtyper och områden. Den har också en längre nålstav, vilket gör att den kan behandla större ytor mer effektivt. Dermapen 4 är en säker och effektiv behandling för att förbättra hudens struktur, ton och fasthet på ansikte, hals, kropp och hårbotten. Sveriges skömhetscenter erbjuder även Dermapen 4.

Behandlingsområden

Ansikte

Dermapen kan användas för att behandla olika hudproblem i ansiktet, så som fina linjer, rynkor, ärr, akneärr, stora porer och ojämn hudton. Behandlingen hjälper till att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens textur och elasticitet.

Hals och dekolletage

Dessa områden kan visa ålderstecken likt ansiktet och Dermapen kan användas för att behandla liknande problem som i ansiktet.

Händer

Händerna utsätts för daglig slitage och kan visa ålderstecken tidigare än andra delar av kroppen. Dermapen kan användas för att förbättra hudens utseende på händerna, t.ex. att minska fina linjer, pigmentfläckar och åldersfläckar.

Kroppen

Dermapen kan användas på andra delar av kroppen för att förbättra hudens utseende, till exempel på magen, låren eller baksidan av armarna. Behandlingen kan hjälpa till att minska celluliter, sträckmärken och andra hudproblem.

Vad kostar en Dermapen-behandling?

Priset på en Dermapen-behandling varierar beroende på flera faktorer så som var du befinner dig geografiskt, erfarenheten och kvalifikationerna hos hudterapeuten eller läkaren som utför behandlingen, samt vilket område som behandlas.

Generellt kan priset på en enskild behandling variera från cirka 1000 till 3000 kronor. En serie av flera behandlingar kan ge bättre resultat, och det finns ofta paketpriser för en serie av behandlingar.

Tips!

Tänk på att notera att kostnaden för behandlingen inte alltid speglar kvaliteten på behandlingen eller kvalifikationerna hos den som utför den. Det är alltid viktigt att välja en pålitlig och erfaren hudterapeut eller läkare och att inte enbart välja behandlingsalternativet baserat på priset.

Hur ofta behöver man behandlas?

Hur ofta man behöver behandlas med Dermapen beror på individuella faktorer så som hudens tillstånd, ålder och mål med behandlingen. Generellt rekommenderar man att man genomför en serie av 3-6 behandlingar med Dermapen med 4-6 veckors mellanrum. Efter denna serie av behandlingar, kan det vara lämpligt att underhålla resultatet med en behandling var tredje månad eller en gång per halvår.

Tips!

Tänk på att alltid rådgöra med en erfaren hudterapeut eller läkare för att diskutera ens specifika behov och vad som skulle vara en lämplig behandlingsplan för att uppnå de önskade resultaten.

Gör behandlingen ont?

När man genomför Dermapen-behandlingar kan man känna en viss obehagskänsla eller smärta beroende på behandlingsområde och individuella smärttröskeln. Det finns dock flera sätt att minska obehag eller smärta under behandlingen, så som att använda en bedövningssalva eller en kylapplikation på området innan behandlingen, till exempel Emla som är en bedövningssalva som lokalbedövar huden. De flesta upplever smärtan som hanterbar och värd sett till resultatet.

Hur lång är återhämtningstiden efter en behandling?

Efter en Dermapen-behandling kan man uppleva rodnad och svullnad på behandlingsområdet, och det kan också bildas små sårskorpor som läker inom några dagar. Det är viktigt att undvika direkt solljus på behandlingsområdet och att använda solskydd för att skydda den behandlade huden från solen under återhämtningsperioden. Återgå till normala aktiviteter efter behandlingen, men undvik träning eller andra ansträngande aktiviteter som kan orsaka svettning eller irritation på behandlingsområdet de första dagarna efter behandlingen.

Vilka resultat kan man förvänta sig efter en behandling?

Efter en serie av Dermapen-behandlingar kan man förvänta sig att huden blir fastare, mjukare och mer elastisk. Behandlingen kan också minska synligheten av fina linjer och rynkor, pigmentfläckar och akneärr, och ge en jämnare hudton och struktur. Resultaten kan variera beroende på individuella faktorer som hudtyp och behandlingsområde, och det är viktigt att ha realistiska förväntningar på resultatet.

Kan Dermapen användas på alla hudtyper?

Ja, Dermapen kan användas på alla hudtyper, inklusive känslig hud. Behandlingen är anpassningsbar och kan justeras för att passa olika hudtyper och hudtillstånd. Det är dock viktigt att rådgöra med en erfaren hudterapeut eller läkare innan behandlingen för att säkerställa att behandlingen är lämplig och säker för ens specifika hudtyp och behov.